Alge Irish Moss Raw, bio, 125g
Alge Irish Moss Raw, bio, 125g
Descriere - Irish Moss este o alga rosie care creste pe rocile de pe coasta Atlanticului.
- Desi de obicei lipsesc dintr-o dieta vgana, aminoacizii care contin sulf ca taurina de exemplu, sunt abundenti in Irish Moss, mai mult decat in oricare alt tip de alga.
- Are un gust neutru, asa ca nu va influenta foarte mult retele in care va fi adaugata.
Proprietati - Continutul bogat in polizaharide formeaza un jeleu, fiind astfel un bun emulsificator si agent de ingrosare atunci cand este prelucrat cu apa.
- Are un continut bogat de nutrienti, proteine, minerale si vitamine.
- Aceasta varietate de alge a devenit un ingredient popular in preparatele crude, raw vegane.
Continut - O punga contine 125g de alge Irish Moss, raw, produs certificat ecologic cu numarul de certificare GB-ORG-05.
- Valori nutritionale/100g: energie 62kcal, proteine 10g, grasimi 1,3g din care saturate 0,6g, carbohidrati 1,9g din care zaharuri <0,1g, fibre, 48,3g, saruri 1,3g.
Consum - Irish Moss poate fi folosita in deserturi, inghetate, shake-uri, placinte si alte feluri de mancare. datorita proprietatilor sale emulsifiante, gelatinoase.
- Luati o mana de alge (vor avea aroma specifica oceanica dar care va disparea dupa inmuiere), clatiti in mai multe ape si frecati-le usor intre degete pentru a elimina orice urma de nisip sau alte impuritati.
- Puneti algele intr-un borcan, umpleti-l cu apa si bagati-l la frigider intre 6 si 12 ore (atunci cand algele sunt gata practic nu vor mai avea nici un miros sau gust). Scoateti algele din borcan si mai clatiti-le o data.
- Scoateti algele din borcan si mai clatiti-le o data.
- Pot fi acum blenduite sau consumate ca atare.