Amaranth bio, 500g
Amaranth bio, 500g
Descriere - Alaturi de semintele de chia, semintele de amaranth i-au ajutat pe azteci sa cladeasca o civilizatie care a ramas in istorie drept una dintre cele mai dezvoltate dintre civilizatiile disparute.
- Intre proteinele vegetale, proteina din semintele de amaranth este de foarte buna calitate. Ea este similara cu proteina din lapte.
- Cantitatea de proteina este si ea impresionanta: o cana de amaranth contine de doua ori mai multa proteina decat o cana de orez alb.
- La capitolul calitati semintele de amaranth mai bifeaza si procente mari de minerale si fibre.
- Nu este nici greu de preparat, daca stii sa prepari o budinca de orez sau de quinoa.
Proprietati - O cana de amaranth contine 28 grame de proteina vegetala, in comparatie cu o cana de orez alb care contine numai 13 grame de proteina.
- Continutul ridicat de lizina face ca proteina din semintele de amaranth sa concureze calitatea proteinei din produsele lactate.
- Tot intr-o cana de amaranth, vei mai gasi si mult calciu, aproximativ 300 de miligrame si magneziu, cam 500 de miligrame, apoi fier si multe fibre.
- Toate aceste proprietati il recomanda consumului, nu numai celor care au activitate fizica intensa dar si celor care doresc de exemplu sa inceapa ziua cu un mic dejun sanatos si consistent.
Continut - O punga contine 500g de seminte de amaranth, produs certificat ecologic cu numarul de certificatre BG-BIO-16.
- Ingrediente: amaranth*, *=agricultura ecologica.
- Valori nutritionale/100g: 1643kJ/389kcal, grasimi 7,0g din care acizi grasi saturati 1,0g, carbohidrati 65g din care zaharuri 1,0g, fibre 5g, proteine 14g, sare 0,03g.
Consum - Pentru a fi consumat, amaranthul are nevoie sa petreaca o buna bucata de vreme la inmuiat, in apa.
- Apoi apoate fi preparat ca si orezul sau quinoa: fiert in lapte, in apa, preparat dupa diverse retete sau cu putina imaginatie.