Boulgour, bio, 500g
Boulgour, bio, 500g
Descriere - Bulgurul reprezinta crupe din boabe de grau incoltite sau oparite, apoi uscate si macinate grosier. Fierte ca pasatul sunt consumate traditional in tarile orientale (cu bulete de carne, stafide, naut).
- Este un ingredient comun in bucataria armeneasca, siriana, turceasca, mediteraneana si din Orientul Mijlociu.
- In Turcia se face distinctie intre bulgurul macinat fin numit 'koftelik bulgur' si cel macinat mai grosier de numit 'pilavl?k bulgur:.
Proprietati - Este o sursa excelenta de fibre, zinc si magneziu.
- Studiile arata ca acest tip de grau este un aliat de incredere in prevenirea cancerului de san, mai ales in cazul femeilor ce se apropie de perioada de menopauza.
- Consumat macar o data pe saptamana, acest aliment te ajuta sa previi imbolnavirea, datorita proprietatilor antiinflamatorii, fibrelor, antioxidantilor si acizilor grasi Omega 3.
Continut- O punga contine 500 de grame de boulgour, produs certificat ecologic.
Consum - Este folosit in pilafuri, supe, produse de patiserie, sau ca umplutura, dar si in paine si reprezinta ingredientul principal in salata tabbouleh si in kebbeh.
- Valoarea nutritionala ridicata il recomanda ca un bun substitut pentru orez si cous-cous.