Curmale cu samburi Deglet Noir, bio, 250g
Curmale cu samburi Deglet Noir, bio, 250g
Descriere - Unul dintre cele mai aromate soiuri de curmale este -Deglet Noir-. Aceasta curmala bio se deosebeste prin consistenta sa usoara si datorita dulcetii puternice, ea stralucind in fata celorlalte tipuri de curmale prin neobisnuit de vasta paleta de arome.
- Curmalele sunt denumite si -painea desertului- si reprezinta unele dintre cele mai vechi plante de cultura ale omenirii.
- Curmalul (Phoenix dactylifera), care poate atinge pana la 25-30 m inaltime, este cel mai important arbore, ce se gaseste in oazele din Africa si din sud-vestul Asiei. In trecut acest pom asigura supravietuirea locuitorilor desertului si a caravanelor. Curmalele sunt considerate un aliment de baza in nordul Africii.
Proprietati - Sunt curmale cu samburi, Deglet Noir fiind considerate regina curmalelor.
- Curmala are un continut notabil de calciu, fier, fosfor si magneziu. Ea ofera un aport important de energie si ajuta la digestie.
- Substantele active importante sunt: sarurile minerale (mai ales fier si magneziu), cumarina, vitaminele A, D si cele din complexul B, zaharuri (in cantitate mare), protide.
- Curmalele au proprietati relaxante, facand parte dintre alimentele care, dupa ce sunt consumate, creeaza o stare de confort general - fizic si psihic.
- Regleaza functionarea sistemului respirator si au actiune antiinfectioasa, antianemica, revitalizanta.
- Sunt cunoscute si ca favorizante ale expectoratiei, avand efecte in bolile de piept.
- Curmalele sunt recomandate copiilor, sportivilor, gravidelor, convalescentilor.
Continut - Un pachet contine 250 de grame de curmale cu samburi Deglet Noir, produs certificat ecologic.
- Informatii nutritionale pentru 100g produs: valoare energetica 1310kj/309kcal, grasimi <0,5g, glucide 70g(din care zaharuri 68g), proteine 2,2g, fibre 9,1g, sare 0,02g.
- Poate contine resturi de samburi.
- Tara de provenienta: Tunisia.
Consum - Se consuma ca atare, in orice moment al zilei
- Se pot folosi in Musli, produse de patiserie, deserturi.