Fasole Azuki Bio 500g
Fasole Azuki Bio 500g
Descriere - Fasolea Azuki se cultiva preponderent in China si Japonia.
- Este una dintre cele mai apreciate specii de fasole, datorita proprietatilor nutritive ridicate.
- Este bogata in proteine (20g proteine vegetale pentru 100g produs), bogata in potasiu, magneziu, zinc, fier, vitaminele B.
- Contine mai mult fier si mai mult acid folic decat un bol de spanac gatit.
Proprietati - Azuki este bogata in proteine si este, in acelasi timp, una dintre cele mai sarace in grasimi varietati de fasole.
- Este recunoscuta pentru stimularea digestiei, dar si ca o buna sursa de energie.
- De asemenea, sunt studii care au demonstrat ca prin consum, scade colesterolul rau LDL.
- O portie de fasole Azuki gatita, are mai mult fier decat 100g de friptura din carne slaba, mai mult acid folic decat un bol de spanac gatit si la fel de multe proteine ca patru linguri cu unt de arahide.
Continut - O punga contine 500g de fasole Azuki certificata ecologic cu numarul de certificare BG-BIO-02.
- Tara de origine este China.
- La pachet vine cu fibre, potasiu si vitamine din grupa B (tiamina, niacina, riboflavina), dar si minerale precum fier, zinc si magneziu.
Consum - Se adauga in retete de supe sau salate, dar merge foarte bine in retete cu orez, drept pentru care mai jos va propunem o reteta, nu foarte complicata.
- Orez integral cu fasole Azuki (fiert sub presiune) pentru 4 portii: 2 cani de orez integral, ecologic, cu bob rotund, mediu sau lung, 3 linguri de fasole azuki, 2 varfuri de lingurita de sare de mare, 3 sau 4 cani de apa. Se spala orezul pana cand apa este limpede. Se pun orezul si fasolea Azuki, impreuna cu sarea si apa in vasul sub presiune si se inchide capacul. Se aduce la presiune si se fierbe timp de 45 minute. Dupa 45 minute, se lasa presiunea sa scada lent, se deschide capacul si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Pentru asezonare, va lasam sa va folositi imaginatia. Orice ati folosi insa, trebuie sa fie certificat ecologic.