Fasole Mung, bio, 500g
Fasole Mung, bio, 500g
Descriere - Fasolea Mung are un continut mai scazut de amidon fata de fasolea boabe si nu baloneaza.
- Este o sursa excelenta de proteine si fibre, cu un gust delicios, dulce.
- Hranitoare, furnizeaza cantitati mari de energie.
- In bucataria ayurvedica, fasolea Mung este considerata un aliment aducator de echilibru.
Proprietati - Este o importanta sursa de proteine, fibre, acid folic, fier, magneziu si potasiu, vitamine: C, B1, B2, B6, A, E, K , minerale: Ca, Fe, Mg, P, K, Na, Zn, Cu, Mn, Se.
- Este indicata in astenie, oboseala, este remineralizanta, nutritiva, energizanta.
- In fasole gasim cel mai bun tip de carbohidrati complecsi - nutrientii care furnizeaza energie pentru muschi si creier.
- Contine mai putin calciu decat laptele de vaca, insa se absoarbe mai bine la nivelul oaselor.
- Este superioara carnii si oualor in ceea ce priveste raportul continut si calitate al proteinelor.
Continut - O punga contine 500g de fasole Mung, certificata ecologic
- Valoare energetica : 347% kcal (1452% kj), proteine : 23.9%, carbohidrati: 62.6%, lipide: 1.2%, fibre: 16.3%.
Consum- Dupa ce fierbe, se poate adauga in salate, se poate prepara ca o mancare de fasole, tocanita, curry sau chiftelute.