Frunze de maghiran tocate, Demeter, bio, 12,5g
Frunze de maghiran tocate, Demeter, bio, 12,5g
Descriere - Era cunoscut in Evul Mediu indeosebi ca planta medicinala, de unde si denumirea sa care provine din termenul arab de -incomparabilul-.
- Maghiranul are un miros foarte intens si gust condimentat, usor iute si foarte aromat.
- Aroma maghiranului combina note de pin cu accente citrice, rezultand un gust proaspat.
- Se imprieteneste bine cu condimente precum cimbru, dafin sau ienupar si da o nota speciala indeosebi preparatelor mai grele, cu carne.
Proprietati - Maghiranul era folosit in Evul Mediu pentru tratarea majoritatii afectiunilor interne, de la probleme digestive la tuberculoza.
- Uleiurile sale esentiale stimuleaza digestia si previn balonarea.
- Bogat in vitamina K, dar si vitamina E, fier, calciu, mangan, acizi fenolici, flavone si uleiuri esentiale, datorita carora ar putea avea proprietati calmante si sedative.
Continut - O punga contine 12,5g frunze de maghiran tocate, produs certificat ecologic.
- Ingrediente: frunze de maghiran tocate*, *ingredient din agricultura ecologica.
Consum - Se pastreaza in loc racoros si uscat.
- Se foloseste pentru a condimenta mancarurile de mazare sau fasole boabe, ciuperci si carne.
- Maghiranul se mai foloseste pentru aromatizarea salatelor, mancarurilor de legume, mancarurilor cu branza, perisoarelor sau cartofilor copti.
- Maghiranul se adauga in mancare in partea finala a procesului de preparare, cu putin timp inainte de a fi gata mancarea.