Grau spelta, bio, 1kg
Grau spelta, bio, 1kg
Descriere - Spelta este cea mai veche dintre cereale si stramosul graului comun.
- Valorile nutritionale ale graului spelta sunt net superioare fata de cele ale graului obisnuit, continand cu pana la 50% mai multe proteine, vitamine, minerale.
- Cu un gust deosebit, de nuca, spelta da o savoare deosebita preparatelor voastre culinare.
- Boabele de grau spelta, fiind integrale, contin multe fibre si au toate substantele nutritive intacte.
Proprietati - Contine mai multe vitamine, minerale si acizi grasi decat graul comun care sunt mult usor asimilabile de catre organism, spelta fiind mai hranitoare si mai sanatoasa.
- Fiind mai usor digerabila este recomandata copiilor si persoanelor cu o digestie mai dificila cum ar fi varstnicii sau bolnavii, dar e desigur indicata in alimentatia oricui.
- Absoarbe mai putine metale grele din mediu, fiind mai sanatoasa decat alte cereale.
Continut - O punga contine 1 kg de spelta, produs certificat ecologic.
- Ingrediente: spelta*, *ingredient din agricultura ecologica.
- Informatii nutritionale medii pentru 100g produs: energie 1452/343 kj/kcal, grasimi 1,7g(din care acizi grasi saturati 0,2), glucide 60g(din care zaharuri 0,7g), sare <0,01g, proteine 17g.
- Poate contine urme de soia, susan si fructe cu coji.
- Tara de origine: Germania.
Consum - Boabele se pot folosi la diverse preparate culinare fierte in apa sau la aburi.
- Dupa fierbere, boabele pot fi pasate si utilizate pentru a prepara tot soiul de budinci gustoase.
- Daca aveti un dispozitiv de macinat, puteti folosi boabele pentru a obtine o faina proaspata, pentru painea sau prajitura perfecta.
- Mancarica de spelta cu legume poate fi un fel principal satios si hranitor, iar reteta o veti putea gasi in curand si pe blogul nostru.