Linte Maro, bio, 500g
Linte Maro, bio, 500g
Descriere - Alaturi de soia, lintea este optiunea alimentara preferata de vegetarieni si populatiile cu traditie vegetariana.
- Lintea este catalogata ca aliment cu grad nutritional A datorita continutului ridicat de fibre, minerale si proteina si continutului extrem de scazut de grasimi.
- Lintea aduce un aport caloric mic.
Proprietati - Lintea maro creste nivelul de energie din organism prin completarea rezervelor de fier.
- Lintea, un membru mic dar atat de puternic din punct de vedere nutritional din familia leguminoaselor, este o sursa buna de fibre ce ajuta la scaderea colesterolului.
- In plus fata de efectele ei benefice asupra sistemului digestiv, consumul ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange.
Continut - Un pachet contine 500g de boabe linte maro, produs certificat ecologic.
- Ingrediente: 100% linte maro*, *=din agricultura ecologica.
- Valori nutritionale/100g: energie 1673kJ/395,6kcal, grasimi 0g din care acizi grasi saturati 0g, carbohidrati 68,6g din care zaharuri 0g, fibre 15g, proteine 22,8g, sare 0,02g.
Consum - Combinati linte fiarta cu ardei gras dulce, tocat, pentru a face o salata rece delicioasa.
- Sau, aruncati taitei, mici buchetele de broccoli si praz tocat peste lintea fiarta si apoi amestecati cu ulei de masline, usturoi tocat marunt si ghimbir.
- Reteta de supa de linte marocana este si ea usor de preparat: fierbeti lintea cu legumele preferate ca pentru orice supa, iar spre final adaugati tamari, coriandru, chimen, ardei iute si curcuma.