Mac albastru, seminte crude, bio, 250g
Mac albastru, seminte crude, bio, 250g
Descriere - Semintele de mac au fost descoperite cu mult timp in urma de europeni, macul fiind considerat una dintre primele plante cultivate de oameni inca din neolitic.
- Acestea sunt abundente in hidrati de carbon, acizi grasi si calciu.
- Planta intreaga are utilizari terapeutice in medicina umana traditionala, dar cele mai utilizate sunt semintele, ce ajuta la prevenirea multor boli.
Proprietati - Sunt bogate in acid linoleic (un complex important de acizi grasi omega 6), ce ofera protectie impotriva bolilor de inima si altor tulburari ale aparatului circulator.
- Uleiul rezultat din semintele de mac este de mare ajutor in tratarea cancerului mamar, dar si in prevenirea lui. Mai mult, acestea stabilizeaza nivelul zaharului in sange, reduc considerabil colesterolul, impiedica aparitia cancerului la colon si imbunatatesc sanatatea globala a intestinelor.
- Au un continut bogat in minerale, iod, mangan, magneziu, zinc si cupru, semintele de mac actioneaza ca o sursa de energie naturala.
- De asemenea, ofera o serie de ingrediente ce includ lecitina, acidul oxalic si alcaloizii. Acestea ajuta la sporirea enzimelor, acizilor grasi continuti deja de organismul uman, pentru a asigura o buna stare de functionare a acestuia.
- Sunt de ajutor persoanelor care au o digestie lenta, facilitand o mai buna functionare a aparatului si tranzitului digestiv.
Continut - O punga contine 250 de grame de seminte de mac albastru, produs certificat ecologic.
- Informatii nutritionale/100g produs: valoare energetica 2201 kj/533 kcal, grasimi 42g(din care acizi grasi saturati 4,9g), glucide 4,2g(din care zaharuri 0,1g), fibre 21g, sare<1g, proteine 24g.
- Poate contine urme de gluten, soia, susan si mustar.
Consum - Util in patiserie, la deserturi si Musli, pentru salate sau in mancaruri de orez si legume.
- Nu este recomandat consumul la copii, iar adultii nu trebuie sa depaseasca doza de 20 de grame pe zi.