Proteina de mazare RawBoost, bio, 250 g
Proteina de mazare RawBoost, bio, 250 g
Descriere - Proteina de mazare este o proteina usor de digerat cu un profil valoros de aminoacizi printre care leucina, izoleucina si valina, cei trei aminoacizi cu lant ramificat.
- BCAA reprezinta 35% din totalul aminoacizilor esentiali din muschi.
- BCAA se absorb mult mai usor si mai rapid de catre muschi, sunt utilizati mai eficient si determina o crestere a masei musculare cu 250% mai mare decat cea determinata de aminoacizii liberi.
- Prin prezenta BCAA, proteina de mazare s-a dovedit a fi la fel de eficienta ca si proteina din zer fara efectele nocive pe care proteina animala le are asupra organismului.
-O caracteristica importanta a proteinei de mazare este ca ajuta la scaderea nivelului de grelina, un peptid gastric ce stimuleaza apetitul.
- Astfel, senzatia de satietate se instaleaza destul de rapid evitandu-se alimentarea in exces.
Proprietati - Pe langa ceilalti aminoacizi esentiali, care sunt metabolizati in ficat, BCAA sunt unici prin faptul ca sunt aproape in intregime metabolizati in muschii scheletici.
- Studiile au aratat ca efectul anabolizant se datoreaza unui singur aminoacid numit leucina.
- Leucina este aminoacidul care declanseaza si mentine sinteza proteica in muschi.
- Proteina de mazare are un continut ridicat de arginina, un aminoacid care este transformat in organism in oxid nitric.
- Oxidul nitric este un neurotransmitator ce ajuta la relaxarea vaselor de sange, imbunatatind circulatia.
- Datorita acestei capacitati de vasodilatare, arginina ajuta si in cazul disfunctiilor erectile.
- Din punct de vedere nutritional, proteina de mazare se combina in mod ideal cu proteina de orez, completandu-se reciproc ca si profil de aminoacizi.
- Proteina de mazare Rawboost este o proteina obtinuta prin procedee mecanice, fara solventi.
- In procesul de extractie se utilizeaza numai apa filtrata, obtinandu-se astfel un produs de inalta calitate, hipoalergenic.
- Este recomandata in special vegetarienilor si sportivilor.
Continut - O punga contine 250g proteina de mazare, produs ecologic.
- Ingrediente: 100% proteina de mazare (80% proteina)*, *=agricultura ecologica.
- Profil aminoacizi pentru 100g produs: alanina 3.27g, arginina 6.15g, acid aspartic 8.55g, cisteina 1.02g, acid glutamic 12.02g, glicina 2.81g, histidina 1.54g, izoleucina 3.80g, leucina 6.58g, lizina 6.32g, metionima 0.60g, fenilalanina 3.98g, prolina 2.66g, serina 6.47g, treonina 2.67g, triptofan 0.57g, tirosina 0.06g, valina 7.51g.
- Informatii nutritionale/100g: Valoare energetica 1614kJ/381kcal, Grasimi 4.5g din care saturate 1.5g, Carbohidrati 1.1g din care zaharuri 0g, Proteine 83.70g, Sare 1.3g, Fibre 0.7g.
Utilizare - Proteina de mazare este foarte versatila si se amesteca in orice aliment.
- Poate fi folosita chiar si in meniurile copiilor.
- O puteti presara peste muesli, cereale, sucuri, supe, iaurturi, creme etc.
- Retineti ca numai un stil de viata sanatos combinat cu o dieta echilibrata asigura buna functionare a organismului.
- Rezultatele produselor nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.