Prune fara samburi, bio, 250g
Prune fara samburi, bio, 250g
Descriere - Prunul (Prunus domestica) apartine familiei rozaceelor (Rosaceae) si este originar din Asia Mica. Exista o multime de soiuri diferite de prun, dintre care putem aminti prunul italian sau prunul Mirabelle(prune galbene). Astazi prunii sunt cultivati cu precadere in SUA, Franta si Europa de Est.
- Perioada de recolta a prunelor se intinde de la mijlocul lunii august pana in luna octombrie. Datorita faptului ca pomii sunt scuturati, doar prunele gata coapte pline de aroma vor cadea in plasele amplasate la baza pomului. Dupa colectarea prunelor, acestea sunt spalate, li se indepareaza samburele, iar apoi sunt puse la uscat.
Proprietati - Atat pruna proaspata, cat si cea uscata contin doi fitonutrienti unici, denumiti neoclorogenic si acid clorogenic, care au calitati antioxidante puternice, distrugand radicalii liberi care ataca celulele umane.
- Un alt avantaj al consumului de prune il reprezinta faptul ca sporesc, prin vitamina C, capacitatea de absorbtie a fierului
- Prunele au mari proprietati energizante, in special datorita continutului natural de zaharuri.
- Pot alunga oboseala sau senzatia de stres, dar si pentru ca sunt un aliat de incredere al majoritatii functiilor intestinale, inclusive problema constipatiei.
- Sunt sanatoase datorita substantelor bio-active pe care le contin, cum ar fi flavonoidele si carotenoidele, care ne apara impotriva oxidantilor.
- Proportia de vitamina B1, B2 si B6 a prunei, este superioara altor fructe uscate.
Continut - O punga contine 250 de grame de prune fara samburi, produs certificat ecologic.
- Informatii nutritionale medii pentru 100g produs: energie 258/1086 kcal/kj, proteine 2,3g, sare 0,02g, fibre 18g, grasimi 0,6g(din care acizi grasi saturati <0,1g), glucide 47g(din care zaharuri 41g).
- Pot contine urme de samburi.
- Tara de origine: SUA.
Consum- Prunele sunt un snack delicios, si sunt folosite cu drag pentru salate, Musli, deserturi si patiserie.